Κατηγορίες

Ξιφίας ψητός με λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Ξιφίας ψητός με λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού
Μια ελαφριά συνταγή για ψητό ξιφία με συνοδεία λαχανικών που ενώνονται ιδανικά με τη σος γιαουρτιού χαρίζοντας άρωμα και γεύση. Ένα υγιεινό γεύμα έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο.

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 φέτες ξιφία
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
100 γρ. καρότα μικρά καθαρισμένα
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα στα δύο
2 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 λεμόνι, τον χυμό του
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε αλατισμένο νερό βάζουμε τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο να βράσουν. Όταν κοντεύουν να είναι έτοιμα, περίπου σε 15 λεπτά, ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 7-8 λεπτά ακόμη. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα βρασμένα λαχανικά και τις πατάτες σε ένα πιάτο.
2. Λαδώνουμε τις φέτες του ξιφία και από τις δύο μεριές με 1 κ.σ. λάδι, τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τις ψήνουμε σε γκριλιέρα (ή στο γκριλ του φούρνου) για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με το λάδι, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις.
4. Τοποθετούμε την κάθε φέτα ξιφία σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και γαρνίρουμε με τα λαχανικά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;