Κατηγορίες

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μανιταριών και σοταρισμένα λαχανικά

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μανιταριών και σοταρισμένα λαχανικά
Αυτό το μοσχαρίσιο φιλέτο με μια υπέροχη σάλτσα μανιταριών και μπαλσάμικου, συνοδευόμενο από σοταρισμένα λαχανικά, είναι ένα εξαιρετικό φαγητό για να προσφέρετε κάτι εντυπωσιακό, απλά και γρήγορα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 τρυφερά μοσχαρίσια φιλέτα
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες (κατά προτίμηση άσπρα)
4 κ.σ. μπαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. τριμμένο θυμάρι
2 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
1 μικρή μελιτζάνα
1 μικρό κολοκύθι
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αλείφουμε τα φιλέτα με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 5-6 λεπτά το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και 1/3 φλιτζανιού νερό και βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι η σάλτσα να μείνει με το ζουμί της.
3. Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα σε μικρά κομμάτια, τα λαδώνουμε, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να μαραίνονται. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και ρίγανη.
4. Σερβίρουμε κάθε φιλέτο με τη σάλτσα μανιταριών πάνω του και τα σοταρισμένα λαχανικά δίπλα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;