Κατηγορίες

Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα από φρέσκα ροδάκινα

Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα από φρέσκα ροδάκινα
Ένα ξεχωριστό πιάτο για αυτούς που θέλουν να δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις. Η ελαφριά γλυκόξινη σάλτσα με ψιλοκομμένα φρέσκα ροδάκινα πάει πολύ με το χοιρινό κρέας.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

700-900 γρ. χοιρινό φιλέτο
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο λεμόνι (ή λάιμ), το ξύσμα και το χυμό του
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα ροδάκινου
3 ροδάκινα, ψιλοκομμένα
1 καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
1/2 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μέτριο λεμόνι ή λάιμ (ξύσμα και χυμό)
2 κ.γ. μέλι
1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Χτυπάμε μαζί την μαρμελάδα, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Σιγά-σιγά χτυπάμε μέσα ελαφρά το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Αφαιρούμε ¼ φλιτζανιού από τη μαρινάρα και τη βάζουμε μέσα σε ένα δοχείο στο ψυγείο.
2. Τοποθετούμε το χοιρινό σε μια μεγάλη αεροστεγή σακούλα τροφίμων. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάρα και σφραγίζουμε τη σακούλα. Τη βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 με 24 ώρες γυρίζοντας τη σακούλα στα μισά.
3. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετούμε το κρέας στο γκριλ και το αφήνουμε να ψηθεί για 12-15 λεπτά, αλείφοντάς το στην μέση του ψησίματος με 1/4 φλιτζανιού μαρινάρα (εναλλακτικά, το ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του να φτάσει τους 60 βαθμούς). Αφήνουμε το χοιρινό να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
4. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα: Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα, την καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μέλι και το κόλιανδρο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το χοιρινό σε φέτες με τη σάλτσα ροδάκινου.

Πηγή: www.thegourmetrd.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;