Κατηγορίες

Μοσχαρίσιο συκώτι με σπανάκι και σάλτσα από κεράσια

Μοσχαρίσιο συκώτι με σπανάκι και σάλτσα από κεράσια
Η νοστιμιά και η ζουμερή γοητεία των κερασιών γίνονται έμπνευση για υπέροχους συνδυασμούς που δίνουν χορταστικά στο μάτι και στη γεύση πιάτα όπως αυτό το εκπληκτικό συκώτι. Ένα πιάτο εξαιρετικά νόστιμο και διατροφικά ωφέλιμο.

Υλικά
(για 5-6 άτομα)

1κιλό τρυφερό μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι κεράσια
1/2 φλιτζάνι έτοιμο ζελέ φραγκοστάφυλο
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
4 κ.σ. βούτυρο
8-10 τρυφερά φύλλα σπανάκι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βράζουμε για 2 λεπτά τα φύλλα από το σπανάκι. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε  σε ένα πιάτο.
2. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 4-5 λεπτά τα κεράσια. Τα σουρώνουμε και τους αφαιρούμε τα κουκούτσια.
3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα κερασιών: Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε το ζελέ φραγκοστάφυλου, τα κεράσια, τις 2 κ.σ. βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να ζεσταθεί, αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και το ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε μεριά, ανάλογα με το πάχος της φέτας.
5. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις φέτες συκωτιού, τη μία πάνω στην άλλη, ενδιάμεσα βάζουμε τα φύλλα από το σπανάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα κερασιών.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;