Κατηγορίες

Χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο με μπύρα και πορτοκάλι

Χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο με μπύρα και πορτοκάλι
Ένα υπέροχο μαριναρισμένο χοιρινό φιλέτο για το βραδινό μας. Το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή στη σχάρα και συνοδεύουμε με σαλατούλα από ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε 4 φέτες
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο συν 2 κ.σ. για τη γαρνιτούρα
1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
3/4 φλιτζανιού μπύρα
2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
1/2 κ.σ. ρίγανη
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
3 μεγάλες ντομάτες, χωρίς σπόρους και κομμένες σε κυβάκια
2 κρεμμύδια, κομμένα σε κυβάκια
1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένο
200 γρ. σκληρή φέτα σε κυβάκια
1 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, τη μπύρα, το λάδι, το θυμάρι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το σκόρδο και λίγο πιπέρι.
2. Καθαρίζουμε τις φέτες χοιρινού από λίπος και πέτσες και με το πλατύ μέρος ενός τις χτυπάμε να γίνουν πιο λεπτές.
3. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα μικρό ταψάκι, ρίχνουμε πάνω τους τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
4. Βγάζουμε τις φέτες από το ταψάκι, χωρίς να τις σκουπίσουμε, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε στη σχάρα του γκριλ στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά από κάθε μεριά.
5. Ενώ ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γαρνιτούρας σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και συνοδεύουμε τα φιλέτα χοιρινού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;