Κατηγορίες

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μουστάρδα, καστανή ζάχαρη και δεντρολίβανο

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μουστάρδα, καστανή ζάχαρη και δεντρολίβανο
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά. 

Υλικά

(για 4 άτομα)

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1/3 φλιτζανιού δενδρολίβανο μαδημένο
1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ.πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα φαρδύ μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα της κουζίνας. Ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε ώστε η μαρινάδα να πάει παντού και να τις καλύψει. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
2. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και χωρίς να τις σκουπίσουμε τις ψήνουμε στο γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε μεριά. Ενδιάμεσα τις αλατίζουμε.
3. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως σπαράγγια και ψητά ντοματίνια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;