Κατηγορίες

Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα μπαχαρικών

Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα μπαχαρικών
Υλικά
(για 4 άτομα)

4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (γύρω στα 250-300 γρ. η καθεμία)
1 κ.σ. σπόροι κύμινου
2 κ.σ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. σκόνη τσίλι Chipotle
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για ράντισμα   
αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό τηγάνι ψήνουμε τους σπόρους κύμινου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20 δευτερόλεπτα, να βγάλουν το άρωμά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη τσίλι με τη ρίγανη και το μαϊντανό. Αλατίζουμε τις μπριζόλες από τις δύο πλευρές, αλείφουμε με τη μουστάρδα και πασπαλίζουμε με το μείγμα τσίλι-ρίγανης-μαϊντανού.
3. Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου ή σε καυτό τηγάνι-γκριλιέρα, για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
4. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;