Κατηγορίες

Ζυμαρικά με ψιλοκομμένο φιλέτο και σάλτσα γκοργκοντζόλα

Ζυμαρικά με ψιλοκομμένο φιλέτο και σάλτσα γκοργκοντζόλα
Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. ζυμαρικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κόντρα φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, με τα πράσινη μέρη, λιωμένα
3/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1/4 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
80 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο με 1/4 κ.γ. από το αλάτι και το πιπέρι, το βάζουμε στο τηγάνι και το σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές για περίπου 4 λεπτά.
2. Αποσύρουμε το φιλέτο και ρίχνουμε στο τηγάνι άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μαζί με τα μανιτάρια και 1/4 κ.γ. αλάτι. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα προσθέτουμε στο φιλέτο.
3. Βάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια, τον ζωμό και την worcestershire σος και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για να διαλυθούν τα καφέ υπολείμματα από τον πάτο του τηγανιού. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το υγρό μείγμα να μειωθεί τόσο ώστε να μείνει στο τηγάνι περίπου 1/3 φλιτζανιού.
4. Προσθέτουμε το τυρί και την κρέμα γάλακτος, μαζί με το φιλέτο, τα μανιτάρια, το υπόλοιπο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα.
5. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;