Κατηγορίες

Χοιρινά μενταγιόν με μανιτάρια και κρασί Marsala

07/02/2018 20:00, 0 σχόλια

Χοιρινά μενταγιόν με μανιτάρια και κρασί Marsala
Ζουμερά κομμάτια από ψαρονέφρι σε πεντανόστιμη σάλτσα από μανιτάρια και κρασί Marsala. Φτιάξτε αυτό το υπέροχο και εύκολο πιάτο για ένα οικογενειακό γεύμα, μια γιορτινή ημέρα ή ένα ξεχωριστό δείπνο για δύο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

900 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι (περίπου 2 φιλέτα)
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
350 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 κ .σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ξηρό κρασί Marsala
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα φιλέτα από τυχόν υπολείμματα λίπους και τα κόβουμε σε φέτες 4-5 εκατοστών. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας να ισιώσουν. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και 1 κ.σ. βούτυρο. Όταν το λάδι και το βούτυρο κάψουν προσθέτουμε τις μισές φέτες από το χοιρινό και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τις σοτάρουμε 2 λεπτά ακόμα μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πιάτο και σοτάρουμε με τον ίδιο τρόπο και το υπόλοιπο κρέας. Το βάζουμε και αυτό στο πιάτο.
3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα και τον πάτο του τηγανιού ώστε να ανακατευθούν και υπολείμματα από το κρέας που είχαμε σοτάρει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ. αλάτι, συνεχίζουμε με το αλεύρι και τέλος ρίχνουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό περίπου. Προσθέτουμε και την κρέμα αγάλακτος και τον μαϊντανό.
4. Επαναφέρουμε στο τηγάνι το χοιρινό από το πιάτο μαζί με ό,τι χυμούς είχε βγάλει και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί εξωτερικά αλλά στη μέση να είναι ελάχιστα ρόζ.
5. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;