Κατηγορίες

Ψαρονέφρι με κρεμώδη σάλτσα κόλιανδρου

Ψαρονέφρι με κρεμώδη σάλτσα κόλιανδρου
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 

Υλικά
(για 4 μερίδες)

800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/4 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο. Τα αλατοπιπερώνουμε.
2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, σε δύο δόσεις, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά.
3. Αδειάζουμε το λίπος από το τηγάνι, βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και προσθέτουμε το κρασί. Δίνουμε στα γρήγορα μια βράση, ξύνοντας τα καφετιά κομμάτια που έχουν μείνει στο τηγάνι, μέχρι να μειωθούν τα υγρά σε περίπου 1 κ.σ. Προσθέτουμε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 10-12 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Τσεκάρουμε για αλατοπίπερο.
4. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι περιχύνοντας το με τη σάλτσα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;