Κατηγορίες

Χοιρινό φιλέτο με σταφύλια

03/09/2018 20:00, 0 σχόλια

Χοιρινό φιλέτο με σταφύλια
Το εποχιακό σταφύλι συνδυάζεται με το χοιρινό σε ένα γκουρμέ, αρωματικό και πολύ νόστιμο πιάτο, ό,τι πρέπει για τα πρώτα φθινοπωρινά τραπέζια. Σερβίρουμε με ρύζι και συνοδεύουμε με μια φρέσκια σαλάτα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

600 γρ. χοιρινό φιλέτο
30 γρ. αλεύρι
30 γρ. ανάλατο βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
150ml λευκό ξηρό κρασί
300ml ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
180 γρ. ρώγες κόκκινου σταφυλιού χωρίς κουκούτσι, πλυμένες
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
φρέσκι βασιλικό και θυμάρι ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το χοιρινό. Το κόβουμε σε κομμάτια πάχους 5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Με μια τρύπια κουτάλα βγάζουμε το χοιρινό σε ένα πιάτο.
3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το κρασί και το ζωμό. Ρίχνουμε και το φύλλο δάφνης μαζί με το ψιλοκομμένα μυρωδικά και βάζουμε ξανά το χοιρινό στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τα σταφύλια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθεί εσωτερικά. Πετάμε το δαφνόφυλλο.
5. Σερβίρουμε με ρύζι γαρνίροντας με βασιλικό και θυμάρι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;