Κατηγορίες

Λιγκουίνι με χοιρινά κεφτεδάκια

Λιγκουίνι με χοιρινά κεφτεδάκια
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πακέτο λιγκουίνι
500 γρ. χοιρινό κιμά
2 φέτες λευκό ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon 
1 κρόκο αυγού
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. σπόρους μάραθου
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
100 ml λευκό κρασί
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.γ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν. Πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
2. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε λίγο λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα εξωτερικά. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά.
3. Προσθέτουμε το μάραθο, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια να σιγομαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τσεκάρουμε για αλατοπίπερο. Προς το τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με λίγο καλής ποιότητας ελαιόλαδο.
4. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτουμε από πάνω τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;