Κατηγορίες

Χοιρινά μπριζολάκια με καραμελωμένα μήλα

19/11/2018 14:00, 0 σχόλια

Χοιρινά μπριζολάκια με καραμελωμένα μήλα
Τρυφερά, ζουμερά και χορταστικά χοιρινά μπριζολάκια. Η γλυκιά γεύση του καραμελωμένου μήλου σε συνδυασμό με το άρωμα του φασκόμηλου και την κρέμα μπαλσάμικου τα κάνει ακαταμάχητα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

8 μέτρια άπαχα χοιρινά μπριζολάκια
2 μεγάλα κόκκινα μήλα ακαθάριστα, κομμένα σε φέτες
4 κ.σ. βούτυρο
½  κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
8 φυλλαράκια φασκόμηλο
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. κρέμα λευκού βαλσαμικού ξυδιού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κρεμμύδια (τα οποία δεν χρειαζόμαστε άλλο) και ρίχνουμε τις φέτες μήλου. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν οι φέτες χωρίς να διαλυθούν.
2. Στο ειδικό αντικολλητικό τηγάνι για ψήσιμο βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο και ψήνουμε τα μπριζολάκια μέχρι να  ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 10-12 λεπτά. Ενδιάμεσα τα αλατοπιπερώνουμε.
3. Βγάζουμε τα μπριζολάκια από το τηγάνι και στο ζουμί που έχει μείνει προσθέτουμε το κρασί και το φασκόμηλο και βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε και την κρέμα μπαλσάμικο και ανακατεύουμε.
4. Σερβίρουμε τα μπριζολάκια μαζί με τα καραμελωμένα μήλα και περιχύνουμε με τη σος μπαλσάμικου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;