Κατηγορίες

Φαρφάλες με κοτόπουλο, ψητά ντοματίνια και μυρωδικά

Φαρφάλες με κοτόπουλο, ψητά ντοματίνια και μυρωδικά
Αν δεν είστε σίγουροι για τις μαγειρικές σας ικανότητες, αλλά θέλετε να φτιάξετε ένα ρομαντικό γεύμα, επιλέξτε αυτήν τη δοκιμασμένη συνταγή με εγγύηση επιτυχίας. Το πάντρεμα των ζυμαρικών με το κοτόπουλο αποτελεί μια κλασική και εύκολη λύση για απλά αλλά χορταστικά πιάτα και η γεύση του είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει. Τα ψητά ντοματίνια και τα αρωματικά βότανα θα δώσουν έξτρα νοστιμιά, ενώ μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα Ροζέ Κρασί της επιλογής σας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
500 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη (ή φυλλαράκια φρέσκιας)
1 κ.γ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θρούμπι
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. φυλαράκια φρέσκου βασιλικού για γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε, τις ανακατεύουμε με το βούτυρο και τις διατηρούμε ζεστές.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι (εκτός από 2 κ.σ.) και ροδίζουμε τους κύβους του κοτόπουλου. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στο τηγάνι 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζουμε για 12 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο ζεστό νερό.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ντοματίνια: Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια, τις δύο κουταλιές λάδι και το θρούμπι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα τις φαρφάλες και το κοτόπουλο από το τηγάνι και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις. Γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;