Κατηγορίες

Κοτόπουλο γεμιστό με κόκκινη πιπεριά, μοτσαρέλα και βασιλικό

Κοτόπουλο γεμιστό με κόκκινη πιπεριά, μοτσαρέλα και βασιλικό
Άλλος ένας γευστικός τρόπος για να μαγειρέψουμε στήθος κοτόπουλου, γεμισμένο με τυρί, ψητές πιπεριές και μυρωδικά. Απλό, σχετικά ελαφρύ και λαχταριστό. Προσθέστε λαχανικά της επιλογής σας, όπως σπανάκι σοτέ, φρέσκια ντομάτα, αγκινάρα και μανιτάρια.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα
1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
8 μέτριες φέτες μοτσαρέλα
6 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
4 κ.γ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί
1 βάζο έτοιμα βραστά σπαράγγια
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά τα στήθη κοτόπουλου με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει και λίγο ξίδι και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε ένα φαρδύ άνοιγμα στη μέση τους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «πουγκί».
2. Ρίχνουμε στο εσωτερικό του ανοίγματος 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και γεμίζουμε το άνοιγμα με μία φέτα μοτσαρέλα,μία ψητή πιπεριά και μερικά φύλλα βασιλικού.
3. Βάζουμε επάνω σε κάθε στήθος 1 κ.γ. βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά και από τις δύο μεριές μέχρις ότου το κοτόπουλο πάψει εσωτερικά να είναι ροζ.
4. Γυρίζουμε το κουμπί του φούρνου στο 'ψήσιμο από τις πάνω αντιστάσεις', βάζουμε μία φέτα μοτσαρέλα επάνω σε κάθε στήθος, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σπαράγγια βραστά και φύλλα βασιλικού.  

Πηγή: www.barbellsandbellinis.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;