Κατηγορίες

Μπουκιές κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα τυριών

Μπουκιές κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα τυριών
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε.


Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί μπλε (νταναμπλού)
100 γρ. τυρί ένταμ
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και γυρίζουμε τις μπουκιές κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν.
2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά και το γιαούρτι και βράζουμε σε χαμηλά φωτιά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.
3. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;