Κατηγορίες

Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα αγκινάρας και ελιάς

Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα αγκινάρας και ελιάς
Υλικά
(για 4 άτομα)

2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένα στη μέση 
300 γρ. κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας, ξεπαγωμένες
8 ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση    
1/4 φλιτζανιού συν 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. ρίγανη, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, χοντροτριμμένο 
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και τη ρίγανη. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις ελιές και τη φέτα και πασπαλίζουμε αλατοπίπερο.
2. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο, με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω,  σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Γυρίζουμε τα στήθη από την άλλη πλευρά και μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο. Ψήνουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει καλά.
3. Μεταφέρουμε τα στήθη στα πιάτα και ρίχνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα από πάνω. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;