Κατηγορίες

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μυρωδικά

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μυρωδικά
Ένας εξαιρετικός τρόπος για να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο για τα οικογενειακά τραπέζια του Σαββατοκύριακου είναι να το κάνουμε γεμιστό. Στη συγκεκριμένη συνταγή, η νοστιμιά του ψητού κοτόπουλου φτάνει στο μάξιμουμ με τη γέμιση από τυρί κρέμα και μυρωδικά.

Υλικά
(για 6 άτομα)

1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)
150 γρ. τυρί κρέμα 
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου 
4 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο  
1 λεμόνι, κομμένο στα τέσσερα 
4 πατάτες, κομμένες σε όγδοα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί με το δεντρολίβανο, το μισό σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
2. Ξεκινώντας από τον λαιμό του κοτόπουλου, προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε προσεκτικά με τα δάχτυλα την πέτσα, χωρίς να τη σχίσουμε. Ύστερα, βάζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα τυριού κάτω από την πέτσα και το απλώνουμε με τα δάχτυλα. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του κοτόπουλου και βάζουμε μέσα τις φέτες λεμονιού. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. 
3. Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και σκόρδο. Ψήνουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες για 1 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, ανακατεύοντας τις πατάτες κάθε 30 λεπτά. 
4. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Κρατάμε το ζουμάκι στο ταψί και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το λίπος που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια. Περιχύνουμε με το ζουμάκι το κοτόπουλο και τις πατάτες και σερβίρουμε. 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;