Κατηγορίες

Φιλέτο γαλοπούλας σε κρούστα παρμεζάνας

Φιλέτο γαλοπούλας σε κρούστα παρμεζάνας
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά σε ένα φιλέτο γαλοπούλας. Συνοδεύστε με μια καλοφτιαγμένη σαλατούλα και θα έχετε ένα ισορροπημένο γεύμα. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και στήθος ή φιλέτο κοτόπουλο.

Υλικά

(για 4 άτομα)

700 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο σε 4 κομμάτια
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζανιού συν 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζανιού συν 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, κομμένο στα τέσσερα, για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάμε τα αυγά. Βουτάμε τα κομμάτια γαλοπούλας στο αυγό και στη συνέχεια τα περνάμε από το μείγμα με το αλεύρι.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο σε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 2 παναρισμένα φιλέτα γαλοπούλας και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα δύο κομμάτια γαλοπούλας. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;