Κατηγορίες

Στήθος κοτόπουλο με καρύδια, πράσα και ζαχαρωμένο λεμόνι

Στήθος κοτόπουλο με καρύδια, πράσα και ζαχαρωμένο λεμόνι
Ένας ακόμη πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο. Πιάτο ντελικάτο, με αναπάντεχα εύστοχους συνδυασμούς γεύσεων. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα
2 πράσα, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος μόνο, πλυμένα και χοντροκομμένα
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 διατηρημένο λεμόνι, χωρίς τη σάρκα, η φλούδα κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψημένα καρύδια για το γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα πράσα και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με 1 κ.σ. νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σιροπιάσει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το λεμόνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε στα πράσα και διατηρούμε το μείγμα ζεστό.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ξίδι, το σχοινόπρασο, τον άνηθο και το εστραγκόν με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε  σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Γυρίζουμε πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά περίπου.
5. Μεταφέρουμε τα πράσα στα πιάτα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;