Κατηγορίες

Μπουτάκια κοτόπουλου με βερίκοκα και σταφίδες

Μπουτάκια κοτόπουλου με βερίκοκα και σταφίδες
Υλικά
(για 4 άτομα)

8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 1/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
2/3 φλιτζανιού βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα στα 4 
1/4 φλιτζανιού σταφίδες
1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει, περίπου 8 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. από το λίπος του.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ζωμό, το μπαχάρι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Μισοσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε τα μπουτάκια πασπαλισμένα με τον μαϊντανό. Συνοδεύονται ιδανικά με κουσκούς.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;