Κατηγορίες

Κοτόπουλο Σνίτσελ “του Απατεώνα”

Κοτόπουλο Σνίτσελ “του Απατεώνα”
Αντί για το συνηθισμένο σνίτσελ κοτόπουλο, περασμένο πρώτα από αλεύρι κι έπειτα από αυγά, γάλα και τριμμένη φρυγανιά, δοκιμάσαμε μια διαφορετική εκδοχή με μαρινάδα μουστάρδας, το οποίο καλύπτεται στη συνέχεια με πάνκο, δηλαδή ψίχουλα από λευκό ψωμί χωρίς κόρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό, υγρό κρέας και μια κρούστα τόσο τραγανή, που δε χρειάζεται τίποτα άλλο για να εντυπωσιάσει. Στο τέλος, γαρνίρετε απλά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.

Υλικά
Μαρινάδα
3/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
3/4 κ.γ. αλάτι

Σνίτσελ κοτόπουλο
1 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 στήθη κοτόπουλο (περίπου 350 γρ.)
2 φλιτζάνια ψίχουλα από λευκό ψωμί
αλάτι

Εκτέλεση
1. Αναμίξτε τα συστατικά της μαρινάδας σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, ειδική για τρόφιμα ή σε ένα μπολ. Ανακινήστε τη σακούλα ή ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να αναμιχθούν.
2. Κόψτε οριζόντια τα στήθη κοτόπουλο και χτυπήστε τα δυνατά, ώστε να έχουν πάχος περίπου μισό εκατοστό. Αν δεν έχετε το ειδικό ξύλινο σφυρί, χρησιμοποιήστε μία κατσαρόλα ή έναν πλάστη.
3. Βάλτε το κοτόπουλο στη μαρινάδα. Αν έχετε χρησιμοποιήσει σακούλα, σφραγίστε την, ενώ αν χρησιμοποιήσατε μπολ καλύψτε το με μία μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ιδανικά όλο το βράδυ.
4. Βάλτε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
5. Απλώστε τα ψίχουλα σε ένα πιάτο. Πάρτε κάθε κομμάτι και καθαρίστε το από την παραπανίσια μαρινάδα. Αν μείνει πολλή μαρινάδα επάνω στο κοτόπουλο, το αποτέλεσμα δε θα είναι πολύ τραγανό, όπως θέλουμε.
6. Περάστε κάθε κομμάτι κοτόπουλο στο πάνκο και καλύψτε το πλήρως.
7. Το λάδι πρέπει να έχει θερμοκρασία περίπου 185 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, μπορείτε να ελέγξετε αν είναι έτοιμο ρίχνοντας ένα ψίχουλο στο λάδι. Θα πρέπει αμέσως να τσιτσιριστεί -ούτε να βυθιστεί (πράγμα που σημαίνει ότι είναι υπερβολικά κρύο), ούτε να καεί (υπερβολικά θερμό).
8. Τηγανίστε σε δόσεις 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει το αγαπημένο, καφέ χρώμα, προσέχοντας να μην βάζετε μαζί μεγάλες ποσότητες, για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Τέλος, μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει. 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;