Κατηγορίες

Μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη

Μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη
Εύκολη συνταγή για light μπιφτέκια γαλοπούλας για όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους. Και νόστιμα και υγιεινά. Συνοδέψτε τα με ψητά λαχανικά ή με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. κιμά γαλοπούλα περασμένο μία φορά στη μηχανή
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
2 πιπεριές Φλωρίνης
3/4 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
¼  φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
ασπράδι από 2 αυγά
1 καρότο
1 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές με 2 κ.σ. λάδι.
2. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μαζί με το πολτοποιημένο μείγμα από το μούλτι και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.
3. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να είναι τρυφερά εσωτερικά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο ενδιάμεσο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;