Κατηγορίες

Κοτόπουλο με γλυκιά σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια

Κοτόπουλο με γλυκιά σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να δοκιμάσουμε το κοτόπουλο με ένα διαφορετικό τρόπο. Τα χρυσοκίτρινα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση. Συνοδεύστε το με ρύζι ή πατατούλες.

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. κοτόπουλο, στήθος και μπουτάκια χωρίς την πέτσα, κομμένα σε μικρές μερίδες.
3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
5 κ.σ. ε.π. ελαιολαδο
½ κ.γ. ίνες σαφράν
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
½  κ.γ. σκόνη κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 ½  κ.σ. μέλι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε συχνά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να ψηθούν, να μειωθεί ο όγκος από το υγρό του τηγανιού και να αποκτήσουν ένα χρώμα καραμέλας.
2. Βγάζουμε τα κρεμμύδια με μια τρύπια κουτάλα σε ενα πιάτο και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα σοτάρουμε να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σαφράν, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστο ζουμί.
3. Γυρίζουμε μέσα στο τηγάνι τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το μέλι, λίγο ακόμη πιπέρι και ψήνουμε για 5-6 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;