Κατηγορίες

Κοτόπουλο με γλυκιά σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια

Κοτόπουλο με γλυκιά σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να δοκιμάσουμε το κοτόπουλο με έναν διαφορετικό τρόπο. Τα χρυσοκίτρινα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση. Συνοδεύστε το με ρύζι ή πατατούλες.

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. κοτόπουλο, στήθος και μπουτάκια χωρίς την πέτσα, κομμένα σε μικρές μερίδες.
3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
5 κ.σ. ε.π. ελαιολαδο
½ κ.γ. ίνες σαφράν
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
½  κ.γ. σκόνη κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 ½  κ.σ. μέλι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε συχνά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαγειρευτούν, έως ότου αποκτήσουν το χρώμα της καραμέλας.
2. Βγάζουμε τα κρεμμύδια σ' ένα πιάτο με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σαφράν, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστο ζουμί.
3. Επιστρέφουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το μέλι, λίγο ακόμη πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;