Κατηγορίες

Μπουκιές κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Μπουκιές κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας
Υπέροχο κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας Dijon που θα δώσει άλλη νότα στο καθημερινό τραπέζι. Συνοδεύεται τέλεια με ρυζάκι ή τηγανητές πατάτες και μια φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα. Μια συνταγή που φτιάχνεται πολύ εύκολα και δίνει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

700 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
4 κ.σ. μουστάρδα Dijon ολικής αλέσεως (με σπόρους σιναπιού)
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στο λάδι και στο βούτυρο τις μπουκιές κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
2. Σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το μέλι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πιει τα υγρά του.
4. Γαρνίρουμε προαιρετικά με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;