Κατηγορίες

Κοτόπουλο σε κρούστα αμυγδάλου

Κοτόπουλο σε κρούστα αμυγδάλου
Τρυφερό μέσα και τραγανό απ' έξω, με μια νόστιμη κρούστα από αμύγδαλο. Μία διαφορετική συνταγή για κοτόπουλο πανέ, που θα αρέσει πολύ σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
(για 4 άτομα)

2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα και τα κόκαλα
1/4 φλιτζανιού μουστάρδα Dijon
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
1/4 φλιτζανιού μέλι
1/2 κ.σ. μηλόξυδο
1 1/2 φλιτζάνι ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα, θρυμματισμένα στο μούλτι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί.
2. Σε ένα μεγάλο, ρηχό μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το μέλι και το μηλόξυδο.
3. Πλένουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά. Στη συνέχεια τα περνάμε ένα-ένα από το μείγμα με το αμύγδαλο ώστε να σκεπαστούν παντού.
4. Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 18-22 λεπτά μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κοτόπουλο και να ροδίσει η κρούστα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά και τα σερβίρουμε με μια σάλτσα της αρεσκείας μας ή με πουρέ πατάτας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;