Κατηγορίες

Κεφτεδάκια κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας

Κεφτεδάκια κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας
Αυτά τα κεφτεδάκια ξεφεύγουν από τα κλασικά. Είναι τρυφερά και ζουμερά και συνδυάζονται με μια νοστιμότατη, κρεμώδη σάλτσα. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γεύμα ή δείπνο που σίγουρα θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 αυγό χτυπημένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κ.γ. πάπρικα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. αλεύρι
400 ml ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού φλούδες παρμεζάνας
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια.
2. Ροδίζουμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές σε ένα καυτό τηγάνι με λάδι. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
3. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;