Κατηγορίες

Κοτόπουλο με πέστο και μοτσαρέλα στο φούρνο

Κοτόπουλο με πέστο και μοτσαρέλα στο φούρνο
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
1/2 φλιτζάνι πέστο βασιλικού (βλ. συνταγή)
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Χτυπάμε τα στήθη του κοτόπουλου μέχρι να γίνουν λεπτά και επίπεδα. Με τη σάλτσα πέστο αλείφουμε τα στήθη του κοτόπουλου πολύ καλά σε όλη τους την επιφάνεια και από τις δυο πλευρές.
3. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο φέτες ντομάτας και μοτσαρέλα και το βάζουμε ξανά στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Το σερβίρουμε ζεστό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;