Κατηγορίες

Μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο με σαλάτα αβοκάντο

Μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο με σαλάτα αβοκάντο
Μια διαφορετική ιδέα για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας φιλέτο κοτόπουλο σε ένα υγιεινό πιάτο με φανταστική γεύση.

Υλικά
(για 2 άτομα)

 500 γρ. φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε φέτες
1 χούφτα τρυφερά  φύλλα σπανάκι ή ρόκα
6-8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/2 κρεμμύδι κομένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση
1.Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ την πάπρικα, τις νιφάδες πιπεριάς, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μαρινάδα και τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
2. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνουμε σε σχάρα για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, σε γκριλιέρα για 10 λεπτά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Τα κόβουμε σε φέτες.
3. Αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το αβοκάντο, προσθέτουμε το ψητό κοτόπουλο από πάνω, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;