Κατηγορίες

Φιλέτα κοτόπουλου με προσούτο

Φιλέτα κοτόπουλου με προσούτο
Μια ωραία ιδέα για να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο. Γρήγορο και εύκολο φαγητό, αλλά και με ένα όμορφο εμφανισιακά αποτέλεσμα. Συνοδεύστε το με ψητά λαχανικά της αρεσκεία σας.

Υλικά
(για 2  άτομα)

2 φιλέτα κοτόπουλου
4 φέτες προσούτο
1 κεφάλι σκόρδο κομμένο οριζόντια στα δύο
12 ντοματίνια
2-3 κλαράκια δενδρολίβανο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
½ κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. φυλλαράκια φασκόμηλου
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι, 2-3 μισές σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες, από το ένα κομμάτι του σκόρδου, και το φασκόμηλο και σοτάρουμε ελαφρά τα φιλέτα κοτόπουλου.
2. Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα κεραμικό ταψί, τυλίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου με 2 φέτες προσούτο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το λάδι που περίσσεψε, το δενδρολίβανο, την πάπρικα και το ένα κομμάτι από το κεφάλι του σκόρδου, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
3. Σερβίρουμε τα φιλέτα γαρνίροντας με λίγο δενδρολίβανο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;