Κατηγορίες

Κοτόπουλο με ρύζι, μπρόκολο και λιωμένο τυρί

Κοτόπουλο με ρύζι, μπρόκολο και λιωμένο τυρί
Ο συνδυασμός κοτόπουλου, μπρόκολου και λιωμένου τυριού λειτουργεί άψογα σε αυτό το γρήγορο και υγιεινό γεύμα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές
400 γρ. ρύζι για πιλάφι
300 γρ. φουντίτσες μπρόκολου ελαφρά βρασμένες
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. μουστάρδα
150 γρ. έμενταλ σε κομματάκια
150 γρ. κασέρι χονδροτριμμένο
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το ρύζι και το γυρίζουμε 2-3 φορές σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 1.5 λίτρα ζεστό νερό, αλάτι  και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Το σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνια νερό αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά. Εν συνεχεία προσθέτουμε ½ φλιτζάνι γάλα, το κορν φλάουρ, τη μουστάρδα, τα τυριά (εκτός από την παρμεζάνα) και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τότε και τις φουντίτσες μπρόκολου.
3. Βάζουμε σε ένα ταψί το πιλάφι, απλώνουμε επάνω του το περιεχόμενο του τηγανιού, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και το βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 8-10 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφρά χρυσή κρούστα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;