Κατηγορίες

Ανοιχτό σάντουιτς με σαρδέλα και σάλτσα αγιολί

Ανοιχτό σάντουιτς με σαρδέλα και σάλτσα αγιολί
Υλικά
(για 4 άτομα)

2 κονσέρβες σαρδέλες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες 
4 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί (ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας), πάχους 2 εκ.
2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1 κ.σ. καυτερές πιπεριές τουρσί, ψιλοκομμένες 
1 μεγάλο ραπανάκι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια 
1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, σπασμένη 
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
1 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 
χοντρό αλάτι

Εκτέλεση 
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σαρδέλες με το κρεμμύδι, τις καυτερές πιπεριές, το ραπανάκι, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό.
2. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού λιώνουμε το σκόρδο μαζί με μια πρέζα αλάτι σε ένα μικρό μπολ, μέχρι να γίνει αλοιφή. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, χτυπάμε και πασπαλίζουμε με αλάτι.
3. Αλείφουμε και τις δύο πλευρές του ψωμιού με ελαιόλαδο και το ψήνουμε για λίγο στο γκριλ. Μεταφέρουμε τις φέτες ψωμιού σε μια επιφάνεια εργασίας και τις αλείφουμε τη σάλτσα μαγιονέζας-σκόρδου (αγιολί). Προσθέτουμε από πάνω τις σαρδέλες και σερβίρουμε αμέσως. 



Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;