Κατηγορίες

Βακαλάος με κρέμα μπιζελιών

Βακαλάος με κρέμα μπιζελιών
Ο μπακαλιάρος και τα μπιζέλια, ο αγαπημένος μας αρακάς δηλαδή, είναι ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο. Απλά τηγανίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου και σερβίρετε με φρέσκο ​​πουρέ από μπιζέλια, λεμόνι και κάπαρη. Το αποτέλεσμα; Ένα υγιεινό γεύμα σε λιγότερο από μία ώρα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ.  φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς δέρμα
400 γρ. φρέσκα μπιζέλια
1 κ.γ. κάπαρη
λεμόνι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε τα μπιζέλια για 4 λεπτά σε αλατισμένο βραστό νερό, στραγγίξτε και κρατήστε το νερό, που έβρασαν.
2. Χτυπήστε τα μπιζέλια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 2. κ.σ. από το νερό που έβρασαν, μέχρι να γίνουν πουρές.
3. Κόψτε το φιλέτο μπακαλιάρου σε 4 φέτες. Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίστε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.
4. Σερβίρετε το μπακαλιάρο με την κρέμα μπιζελιού, συμπληρώνοντας το πιάτο με 1 κ.σ. κάπαρη και ξύσμα λεμονιού.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;