Κατηγορίες

Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και ρόκα

Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και ρόκα
Το προσούτο κάνει την καλύτερη παρέα με το πεπόνι, χαρίζοντάς μας μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα με ιδιαίτερη γεύση. Σας δίνουμε μια γρήγορη και βασική συνταγή με την οποία μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας, για παράδειγμα, τυρί (μοτσαρέλα, φλούδες παρμεζάνας ή και γραβιέρα) και λίγα καρύδια. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 μέτριο πεπόνι
6 φέτες προσούτο
1/2 ματσάκι ρόκα
1/2 ραντίτσιο (προαιρετικά)

Για τη βινεγκρέτ 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.γ μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε σε φέτες, σε κυβάκια ή σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Πλένουμε τη ρόκα και την κόβουμε με τα χέρια μας σε κομμάτια. Από το ραντίτσιο κρατάμε τα τρυφερά φυλλαράκια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
2. Βάζουμε το προσούτο για λίγα λεπτά στο γκριλ να γίνει τραγανό.
3. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας μαζί όλα τα υλικά. Απλώνουμε τη ρόκα και το ραντίτσιο σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε από πάνω το πεπόνι και το προσούτο, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;