Κατηγορίες

Τραγανή πίτσα με κόκκινα κρεμμύδια και φέτα στο γκριλ

Τραγανή πίτσα με κόκκινα κρεμμύδια και φέτα στο γκριλ
Κι όμως, μια πίτσα μπορεί να είναι πολύ νόστιμη και συγχρόνως υγιεινή. Τα κρεμμύδια που ψήνονται πρώτα στο γκριλ, σε συνδυασμό με τη φέτα και το θυμάρι, δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση και την κάνουν να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Υλικά

(για 3 πίτσες διαμέτρου 25 εκ.)

3 έτοιμες λεπτές βάσεις (διαμέτρου 25 εκ.)
2-3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
150 γρ. τριμμένη φέτα
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας, φτιαγμένη με φρέσκες ή ντομάτες κονσέρβας
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά περίπου.
2. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου, τοποθετούμε πάνω τη βάση της μίας πίτσας και την ψήνουμε στο γκριλ για 3 λεπτά περίπου. Γυρίζουμε τη βάση της πίτσας από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο στο γκριλ για 3 λεπτά. Με τον ίδιο τρόπο ψήνονται και οι τρείς βάσεις και από τις δύο πλευρές.
3. Με ένα κουτάλι απλώνουμε στη μία μεριά της πίτσας το 1/3 του φλιτζανιού από τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε από πάνω τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, το θυμάρι και το 1/3 της φέτας θρυμματισμένο με τα δάχτυλά μας και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
4. Βάζουμε την πίτσα πάνω στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η πίτσα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;