Κατηγορίες

Σπιτική πίτσα λαχανικών με αφράτη ζύμη

10/04/2018 14:00, 0 σχόλια

Σπιτική πίτσα λαχανικών με αφράτη ζύμη
Εύκολη συνταγή για ελαφριά και αφράτη πίτσα, ιδανική για τα παιδικά πάρτι ή για βραδιές στο σπίτι με φίλους. Πλούσια σε γεύση αλλά χωρίς πολλές θερμίδες για απόλαυση χωρίς τύψεις.

Υλικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι λάδι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. πιπέρι

Για τη γέμιση
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
200 γρ τυρί έμμενταλ τριμμένο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβα
1 κρεμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι μανιτάρια του κουτιού



Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γάλα, το λάδι, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αν η ζύμη είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Όταν η ζύμη γίνει μαλακιά και δεν κολλάει στο χέρι είναι έτοιμη. Την κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 περίπου ώρα να φουσκώσει.
2. Πλάθουμε το ζυμάρι ώστε να γίνει μια λεπτή ζύμη.
3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι τη ντομάτα, την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το πιπέρι.
4. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι τοποθετούμε τη λεπτή ζύμη και επάνω της απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά και στη συνέχεια τις φέτες πιπεριάς, τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι, τις φέτες ντομάτας και τα μανιτάρια. 
5. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή περίπου ώρα μέχρι να ροδίσει.



Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;