Κατηγορίες

Πίτσα με μπέικον και αυγό

Πίτσα με μπέικον και αυγό
Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. ζύμη για πίτσα
6 χοντρές φέτες μπέικον, κομμένες σε κυβάκια
4 μεγάλα αυγά
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
1/3 φλιτζανιού κρεμ φρες
100 γρ. τυρί Brie, κομμένο σε λεπτές φέτες
50 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, τριμμένη
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Ψήνουμε το μπέικον για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανό, και το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
2. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα αυγά σκραμπλ. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών μαζί με 1 κ.σ. από το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύντομες κινήσεις μπρος-πίσω, μέχρι να γίνουν αφράτα κομμάτια αυγού, περίπου 12 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.
3. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο διαμέτρου 30 εκ. περίπου. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρεμ φρες, αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω.  Προσθέτουμε από πάνω το μπέικον, το brie και την μοτσαρέλα.
4. Βάζουμε την πίτσα στο φούρνο και την ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω τα αυγά. Την ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη. Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;