Κατηγορίες

Πίτσα με ντοματίνια και φρέσκια μοτσαρέλα

Πίτσα με ντοματίνια και φρέσκια μοτσαρέλα
Βρήκαμε συνταγή για την πιο εύκολη πίτσα. Αν μάλιστα έχετε και ήδη έτοιμη στην κατάψυξη την ζύμη τότε μιλάμε για την πιο εύκολη πίτσα του κόσμου. Ενώ, είναι φοβερά ελαφριά αν  κάνετε δίαιτα ή προσέχετε την διατροφή σας. 


Υλικά
(για 2-4 άτομα)

450 γρ. ζύμη για πίτσα
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
500 γρ. ντοματίνια τσέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1. κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
220 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Δείτε εδώ τη συνταγή για ζύμη πίτσας. 

Εκτέλεση
1. Αν έχουμε τη ζύμη στην κατάψυξη, τη βγάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για να ξεπαγώσει όλο το βράδυ. Όταν είμαστε έτοιμοι, χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Δουλεύοντας το κάθε μισό χωριστά, πλάθουμε στρογγυλές, λείες μπάλες. Τις τοποθετούμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
2. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 250 °C και τοποθετούμε τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση.
3. Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
4. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού περίπου.
5. Παίρνουμε μια μπάλα ζύμης και ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας και απαλές κινήσεις τη ζύμη σε έναν λεπτό δίσκο, διαμέτρου περίπου 20 εκ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη μπάλα. Δεν μας πειράζει αν δεν έχουν τέλειο κυκλικό σχήμα. Βάζουμε τις 2 πίτσες σε ένα ταψί.
6. Απλώνουμε τη μοτσαρέλα και στη συνέχεια τα ντοματάκια. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι οι άκρες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για 15 με 20 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από τον φούρνο και σκορπίζουμε τα φύλλα βασιλικού από πάνω.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;