Κατηγορίες

Σπιτική πίτσα με προσούτο και ρόκα

Σπιτική πίτσα με προσούτο και ρόκα
Ποιος δεν αγαπάει την πίτσα; Ιδίως αν είναι και σπιτική, που δεν συγκρίνεται γευστικά με καμία έτοιμη. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει οικογένεια και φίλους.

Υλικά
(για 2  μέτριες πίτσες)

Για τη ζύμη

300 γρ. σκληρό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς
½  κ.γ. αλάτι
½ κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Για την επιφάνεια

3/4 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
1 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια
8 φέτες προσούτο
100 γρ. μικρά τρυφερά φύλλα ρόκας



Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: στο φλιτζάνι με το χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη διαλυμένη μαγιά ανακατεύοντας με τα χέρια μας. Πλάθουμε με αλευρωμένα χέρια μέχρι η ζύμη να αρχίσει να γίνεται μαλακή. Προσθέτουμε τότε το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και συνεχίζουμε να πλάθουμε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Κάνουμε τη ζύμη μπάλα, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου.
2. Κάνουμε τη ζύμη δύο κομμάτια και με τον πλάστη τα ανοίγουμε επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνουν δύο λεπτές ζύμες. Αν χρειαστεί τις τεντώνουμε προς όλες τις μεριές με τα δάχτυλά μας ώστε να απλώσουν καλά και ομοιόμορφα.
3. Τοποθετούμε τις ζύμες στα ειδικά ταψιά που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και μοιράζουμε πάνω τους τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, λίγο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
4. Βγάζουμε τις πίτσες από το φούρνο και απλώνουμε πάνω τους το προσούτο και τα φυλλαράκια ρόκας, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;