Κατηγορίες

Ζυμαρικά με ρεβίθια και σάλτσα ντομάτας

Ζυμαρικά με ρεβίθια και σάλτσα ντομάτας
Ο συνδυασμός ζυμαρικών με όσπρια, πέρα από ένα θαυμάσιο γευστικό αποτέλεσμα, δίνει κι ένα ιδιαίτερα δυναμωτικό πιάτο. Μια νόστιμη και πρωτότυπη μακαρονάδα αλλά κι ένας διαφορετικός τρόπος να δοκιμάσουμε τα ρεβίθια.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. ταλιατέλες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
3 φλιτζάνια ρεβίθια μαγειρεμένα 
800 γρ. ντομάτα τριμμένη 
400 ml ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/4 κ.γ. μπούκοβο
1 κλωναράκι φρέσκο βασιλικό + μερικά φύλλα για γαρνίρισμα
1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του, περίπου 30 δευτερόλεπτα, αλλά να μην πάρει χρώμα.
2. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 8-10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε το βασιλικό.
3. Όσο γίνεται η σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
4. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με παρμεζάνα και γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;