Κατηγορίες

Λαζάνια με σπανάκι, φρέσκο τυρί και σάλτσα ντομάτας

Λαζάνια με σπανάκι, φρέσκο τυρί και σάλτσα ντομάτας
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. Σήμερα Παρασκευή, επιλέγουμε αυτά τα υπέροχα λαζάνια με σπανάκι, χωρίς κρέας.


Υλικά
(για 6 άτομα)

20 φύλλα λαζάνια
600 γρ. φρέσκο σπανάκι
3 φλιτζάνια φρέσκια ρικότα ή ανθότυρο ή μυζήθρα
1 αυγό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
3 φλιτζάνια έτοιμη σάλτσα ντομάτας
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε.
3. Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι πλυμένο, κομμένο και στεγνωμένο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί, να μαλακώσει και να πιεί το νερό του. Το βάζουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίξει και να κρυώσει.
4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τη ρικότα, το σπανάκι, τη ρίγανη και τον βασιλικό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση. Αν θέλουμε, χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, για να αποκτήσει καλύτερη υφή.
5. Σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε μια στρώση λαζάνια κι από πάνω το 1/3 του μείγματος τυριού-σπανάκι. Πασπαλίζουμε με το 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα και απλώνουμε 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις δύο φορές.
6. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνουμε να κάτσει για 15 λεπτά και μετά σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;