Κατηγορίες

Φρέσκα νιόκι πατάτας με σάλτσα γκοργκοντζόλα

Φρέσκα νιόκι πατάτας με σάλτσα γκοργκοντζόλα
Μια γνήσια ιταλική συνταγή, πολύ γευστική και χορταστική. Τα φίνα και πληθωρικά νιόκι και η υπέροχα κρεμώδης σάλτσα από γκορκοντζόλα δίνουν ένα πιάτο που θα αρέσει σίγουρα σε όλους. Μπορείτε φυσικά να το φτιάξετε πιο εύκολα, χρησιμοποιώντας έτοιμα νιόκι που υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1/2 φλιτζάνι πουρέ πατάτας
2 κρόκους αυγών
175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν λίγο ακόμα για το πλάσιμο
1/4 κ.γ. αλάτι

Για τη σάλτσα
175 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένο
100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτα με τους κρόκους και το αλάτι.  Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να προκύψει ένα μαλακό και συμπαγές μείγμα.
2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη, σχηματίζουμε λωρίδες και κόβουμε με λείο μαχαίρι κομμάτια των 2 εκ. περίπου. Βάζουμε κάθε κομμάτι στην άκρη του αντίχειρά μας και με τα δόντια ενός πιρουνιού πιέζουμε ελαφρά στο πάνω μέρος να σχηματιστούν αυλακιές.
3. Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα μισά νιόκι (ώστε να μην κολλήσουν) και ανακατεύουμε απαλά. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού. Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα νιόκι.
4. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το τυρί και την κρέμα γάλακτος ώσπου να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα νιόκι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;