Κατηγορίες

DATED DINNER

DATED DINNER
Μια εύκολη και γρήγορη pasta, με φίνα γεύση, που φέρνει τη Μεσόγειο στο τραπέζι μας!

Υλικά
(για 4 άτομα)

700 γρ. γαρίδες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες 
500 γρ. λιγκουίνι
150 γρ. παρμεζάνα (όχι τριμμένη), κομμένη σε φλούδες
50 γρ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο για τις γαρίδες
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο για τη σάλτσα πέστο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο: Βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το λάδι, λίγο πιπέρι και το σκόρδο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Αν είναι πολύ πηχτός, αραιώνουμε με λίγο νερό.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τις γαρίδες.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί.
4. Με μια πιρούνα για μακαρόνια μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τα μακαρόνια στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
5. Μεταφέρουμε το φαγητό σε μεγάλο μπολ, γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;