Κατηγορίες

Λαζάνια με κοτόπουλο και λαχανικά

Λαζάνια με κοτόπουλο και λαχανικά
Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του πιάτο με αγνά υλικά. Ιδανικό για ένα κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα. Συνοδέψτε με λευκό ξηρό κρασί.

Υλικά
(για 8 άτομα)

500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο ξηρό
2 κ.σ. ντοματοπολτό
3/4 φλιτζανιού φρέσκια ντομάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1/3 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα λαζάνια
500 γρ. λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 φλιτζάνια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι με το μισό κρεμμύδι και το μισό σκόρδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το καρότο, το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να καεί το σκόρδο. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη ντομάτα, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμα.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι με το υπόλοιπο κρεμμύδι και σοτάρουμε τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το μαϊντανό, τον ντοματοπολτό, την κανέλα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζουμε για 5-8 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να πιεί τα υγρά του.
Με μια τρύπια κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά κοτόπουλου. Σιγοβράζουμε 1-2 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
3. Σε ένα ταψί απλώνουμε το ένα φλιτζάνι σάλτσας φρέσκιας ντομάτας και επάνω τοποθετούμε μία σειρά από λαζάνια. Βάζουμε τη μισή από τη γέμιση της κατσαρόλας, λίγο αλατοπίπερο και τριμμένη παρμεζάνα. Συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 ενδιάμεσες στρώσεις γέμισης. Ρίχνουμε από πάνω το δεύτερο φλιτζάνι σάλτσας φρέσκιας ντομάτας, παρμεζάνα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη
4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;