Κατηγορίες

Ριγκατόνι φούρνου με 4 τυριά, σπανάκι και λιαστή ντομάτα

Ριγκατόνι φούρνου με 4 τυριά, σπανάκι και λιαστή ντομάτα
Χορταστικό πιάτο ζυμαρικών σε μια εύκολη και βολική συνταγή με ένα μόνο σκεύος. Ριγκατόνι στο φούρνο μαζί με ντομάτα, φρέσκια και λιαστή, κρασί, σπανάκι, μυρωδικά, μαλακά και σκληρά ιταλικά τυριά. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από μοναδική γεμάτη γεύση και εμφάνιση κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

500 γρ. ριγκατόνι ζυμαρικά
1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κ.σ. πολτό ντομάτας
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες στο λάδι (κρατάμε το λάδι τους)
300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και καλά στραγγισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
2 κ.γ. ρίγανη
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (ή 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου)
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1 1/2 φλιτζάνια τυρί asiago (ή πεκορίνο ρομάνο ή παρμεζάνα), τριμμένο
250 γρ. ιταλικό τυρί φοντίνα (ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί), κομμένο σε κύβους
250 γρ. τυρί burrata ή μοτσαρέλα
φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες (τις πιέζουμε με τα χέρια μας να κομματιαστούν), την πάστα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες, το σπανάκι, το σκόρδο, το βασιλικό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, το κρασί και 1 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ριγκατόνι και τα τυριά (εκτός από τη μοτσαρέλα). Ανακατεύουμε πάλι ώστε ο πολτός να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Τακτοποιούμε το περιεχόμενο του ταψιού πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας τα ζυμαρικά ώστε να σκεπαστούν από τη σάλτσα.
3. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο (αν έχουμε, χρησιμοποιούμε ταψί με καπάκι) και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά.
4. Βγάζουμε το καπάκι από το ταψί και σκορπίζουμε στην επιφάνεια το τυρί burrata ή τη μοτσαρέλα σε κομμάτια.
5. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμη χωρίς καπάκι ώστε να λιώσει το τυρί.
6. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε με βασιλικό ή μαϊντανό, κόβουμε και σερβίρουμε.



Πηγή: www.halfbakedharvest.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;