Κατηγορίες

Καλοκαιρινή καρμπονάρα με ντοματίνια και τραγανό προσούτο

Καλοκαιρινή καρμπονάρα με ντοματίνια και τραγανό προσούτο
Μια πρωτότυπη συνταγή για ένα αγαπημένο πιάτο όπως δεν το έχετε φανταστεί. Δοκιμάζουμε την καρμπονάρα στην πιο καλοκαιρινή εκδοχή της.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

500 γρ. μακρόσχημα ζυμαρικά (σπαγγέτι, λιγκουίνι, ταλιατέλες)
100 γρ. προσούτο, κομμένο σε λεπτές φέτες
800 γρ. ντοματάκια τσέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά (όπως βασιλικό, ρίγανη και άνηθο)
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 αυγά, χτυπημένα
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/4 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, 2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα και 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν τα ντοματίνια και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να σκάσουν και να αρχίσουν να λιώνουν.
2. Στο ενδιάμεσο, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους.
3. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνουμε το προσούτο και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ωραίο και τραγανό, για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
4. Σε ένα μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Αποσύρουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε γρήγορα-γρήγορα με το μείγμα αυγών-τυριού, να δέσουν τα δύο μείγματα και να γίνει σάλτσα. Αν είναι απαραίτητο, αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
5. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, μαζί τους χυμούς από το ταψί, και ανακατεύουμε απαλά να συνδυαστούν με τα ζυμαρικά. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανέ και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: www.halfbakedharvest.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;