Κατηγορίες

Σπαγγέτι με σκόρδο, λάδι και καυτερή πιπερίτσα (aglio, olio e peperoncino)

Σπαγγέτι με σκόρδο, λάδι και καυτερή πιπερίτσα (aglio, olio e peperoncino)
Μακαρονάδα από τις πιο απλές, χορταστική και γεμάτη αρώματα. Ελαιόλαδο, σκόρδο και καυτερή πιπερίτσα τα βασικά υλικά για ένα ανέλπιστα νόστιμο αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο. Όπως σε όλες τις απλές συνταγές, το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας υλικά.

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερές κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)



Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και τις ψιλοκομμένες καυτερές κόκκινες πιπεριές μέχρι να αρωματιστεί το λάδι.
3. Αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι, προσθέτουμε  τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κατεβάζουμε από την φωτιά.
4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το αρωματισμένο λάδι ανακατεύοντας ελαφρά.
5. Τα σερβίρουμε ζεστά γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;