Κατηγορίες

Σπαγγέτι με ραγού αρνίσιου κιμά και γλυκιάς πιπεριάς

Σπαγγέτι με ραγού αρνίσιου κιμά και γλυκιάς πιπεριάς
Σε αυτή την αυθεντική ιταλική συνταγή από την περιοχή Abruzzo, οι πιπεριές μαγειρεύονται στη σάλτσα για λίγο, για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να δώσουν λίγη γλυκύτητα στο πιάτο. Παραδοσιακά, η μακαρονάδα αυτή γίνεται με χειροποίητα σπαγγέτι alla chitarra (παίρνουν το σχήμα τους σε ένα εργαλείο που θυμίζει κιθάρα), αλλά κι οποιοδήποτε άλλο μακρύ ζυμαρικό ταιριάζει ωραία.

Υλικά
(για 6 άτομα)

1/2 κιλό αρνίσιο κιμά
500 γρ. σπαγγέτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας
400 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, λιωμένες με το χέρι
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, καθαρισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λωρίδες
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε λωρίδες
τριμμένο τυρί pecorino romano
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζουμε τον αρνίσιο κιμά, ανακατεύοντας και σπάζοντάς τον σε μικρά κομμάτια, μέχρι να ροδίσει (6-8 λεπτά). Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι το σκόρδο να πάρει χρώμα (2-3 λεπτά). Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μειωθεί στο μισό (2-3 λεπτά). Ύστερα, ρίχνουμε τον ζωμό, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς (35-40 λεπτά). Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να διαλυθούν (4-6 λεπτά). Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα.
2. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε με λαβίδες. Μοιράζουμε τα σπαγγέτι σε πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;