Κατηγορίες

Χειροποίητα ζυμαρικά τορτέλι από σπανάκι, γεμιστά με γαρίδα

Χειροποίητα ζυμαρικά τορτέλι από σπανάκι, γεμιστά με γαρίδα
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά.


Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση
450 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
6 λεπτές φέτες κολοκυθάκια κομμένες κατά μήκος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
1/2 φλιτζάνι ζωμό από κυδώνια (της θάλασσας)
1/2 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
6 κ.σ. βούτυρο
6 φλούδες κολοκυθιού, ψιλοκομμένες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λωρίδες και κατόπιν σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ύστερα, προσθέτουμε τις γαρίδες, τα κολοκυθάκια και αλατοπιπέρο, ανακατεύουμε, ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν διάφανες, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μαϊντανό και σβήνουμε τη φωτιά. Σουρώνουμε το υγρό από το τηγάνι σε ένα μπολ, μεταφέρουμε τις γαρίδες και τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα με μικρά κομματάκια. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
2. Φτιάχνουμε τη ζύμη για τα ζυμαρικά αναμειγνύοντας όλα τα υλικά. Zυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια μαλακιά και λεία ζύμη. Σχηματίζουμε ένα οβάλ δίσκο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες. Τις πατικώνουμε λίγο με το χέρι μας και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρυθμίζουμε τη μηχανή ζυμαρικών στο μεγαλύτερο πάχος και περνάμε το πρώτο κομμάτι ζύμης από τη μηχανή 4 ή 5 φορές. Πασπαλίζουμε ξανά με λίγο αλεύρι. Το περνάμε πάλι από τη μηχανή στο αμέσως λεπτότερο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, περνώντας τη ζύμη διαδοχικά από κάθε βαθμίδα της μηχανής, μέχρι να έχουμε ένα φύλλο λείο και όσο λεπτό θέλουμε. Κάνουμε το ίδιο με την άλλη μπάλα ζύμης. Απλώνουμε τα φύλλα ζύμης στην επιφάνεια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβουμε τετράγωνα και βάζουμε σε κάθε ένα από μία κουταλιά γέμισης αλείφοντας την περίμετρο με λίγο νερό. Διπλώνουμε σε τρίγωνα και κλείνουμε τις άκρες καλά. Ενώνουμε τις δύο γωνίες προς το κέντρο και πατάμε με τα δάχτυλά μας να κλείσει καλά. Μεταφέρουμε τα τορτέλι σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να τα βράσουμε.
3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υγρό από τις γαρίδες που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες κολοκυθιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά που τα έχουμε βράσει (λίγο, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια) και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: www.cocodemama.com


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;